About Me

My photo
Aku adalah seorang yg suka berimaginasi,aku suka berfantasi. pelik bkn? pd aku umur bknlah penentu utk aku membataskn diri dari mencapai segala angan²! anggap lah aku adlh sehelai kertas putih yg aku sdg cuba utk melakar warna² di atasnya..aku seorg yg ssh di ramal. ohh cukupla ttg aku..thanks krn sudi membaca blog ini. sekian

Sunday, November 30, 2014

Scan 3d/4d klinik Fauziah Ampang (Dr ceylnn)

Assalamualaikum!

Excited sgt2 hokay nak cerita bab scan 3d ni! Mahunya tak excited, 1st time nak tgk anak sendiri dalam perut ni. Nak skodeng apa baby tgh buat kat dalam ni, mcm mana rupa dia, sihat ke tidak. Hehe sgt2 excited! :D

So nak dijadikan cerita before nak pergi scan 3d ni aku awal2 dah buat survey mana klinik yg terbaik dan yg paling penting murah! So survey dgn member, dia suggest try survey one of the top clinic utk scan2 ni iaitu klinik fauziah ampang. Try google memang byk sgt review2 dari mommy to be yg dah pernah ke sana! Most of the comment mmg sume kate terbaik & murah!

Aku bab2 murah mmg suka lah kan, so terus decide buat appoitment. Appoitment ni kena buat online booking ye puan2 bukan call klinik tauu, so dari situ kita boleh pilih certain2 date which is date mana yg available. Kebetulan masa aku nak booking tu hari rabu, so the next slot yg free adalah hari jumaat dan sabtu. Jumaat dgn Dr ceylnn, sabtu dgn Dr jezlyn yg ramai sgt recommend tu. Tapi disebabkan aku malas nak tunggu2 sampai hari sabtu, tak sabar kot nak scan baby punya pasal. Arhhh dgn Dr ceylnn pun jadilah asalkan dpt tgk baby! Hihi

Bila dah settel booking nanti dia akan hantar email utk confirm booking kita tu, so yeahhh after dah dapat email tu mmg dah tak sabar2 betul rasenya nak tunggu hari jumaat tu. Kalau boleh cepatkan masa tu mmg lama dah aku buat! So hari2lah aku dok remind laki aku appoitment pukul 5.20 tau b! B balik awal tauuu! Tauuuu! Haha tensen laki aku asyik kena remind je. Yelah aku taknak la lambat2 sgt nanti tak pasal2 appoitment kena cancel mcm tu je! Tapi kisahnya mmg lewat jgk sebab laki aku kul 5.10 baru sampai rumah! Haa sudahnya merempit je pergi klinik dr gombak ke ampang tu! Kalau nak redah jem hari jumaat camtu lg2 kat ampang mau kul 8 pun blm tentu sampai!

Dalam 6.15 camtu sampai jugak klinik, tgk2 org ohh ok takdelah ramai sgt yg nak scan 3d. Yeahhh lega! So tunggu dalam setgh jam mcm tu akhirnyaaa doctor panggil masuk! Masuk dalam bilik doktor senyum2 je, comel jgk doctor ceylnn ni. Muda lagi rasenya! Doktor suruh baring then bermulalah session scan menscan tu! Hihi ;) before scan doktor tanya Edd bila, masa ni kandungan aku dah 28 minggu 5 hari pun. So mmg perfect time lah kan nak scan sebab muka baby mmg clear! Jgn tak tahu otw nak ke klinik mmg bdk tecik dalam perut ni aktif sgt2 ok! Asyik menendang je sampaikan laki aku pun blh rasa dr belakang masa atas moto! Haha nakalnya awk ye baby! ;)

Ok ok sambung cite, doc sapu gel then golek2kan roller tu akhirnyaaaq nampak jgk muka si comel ni! Arhhhhhh comel sgt! Masa ni perasaan tu ya allah tak terungkap dgn kata2!! Speechless sgt2! Punyalah hebat kuasa allah :')


My fevret picture!! Tgklah bibir dia tuuuu! Eyyy geram ;D





Hai anak ummi!! Senyumlah ckt! Hihi


Sepanjang scan tu puaslah doktor pujuk baby suruh senyum! Sikit pun taknak senyum! Hihi :p masa ni dah syak dah mesti baby monyok sebab masa ni tgh lapor! Hahaha siannya anak ummi ye!! Majok ea tak dpt mamam? Hehe. Doktor pandai pujuk baby kalau baby sorok muka dgn tgn dia je mesti dia alih bila doktor suruh alih. Hehe pandainyaaa anak ummi ni! Mula2 nak tgk gender dia sorok, last2 baby tunjuk jgk! Weeee akhirnya mmg dah confirm2lah gender anak ummi ni, instint seorg ibu mmglah tak pernah salah.



Nampak tak ape tu?? Hehe


So alhamdulilah gender baby adalah boy! Terang lagi bersuluh dah mcm gambar kat atas ni, nampak bebirdnya. Hehe ;) good boy syg! Bgs sgt sebab nak tunjuk muka dan tunjuk gender! Pasni senanglah nak shopping sbb dah confirm gender kan :) berat baby pun alhamdulilah dah 1.2kg someting! Doktor cakap baby terlebih berat ckt, hehe but its fine kate doktor sbb bgs. Baby membesar dgn sihat dan aktif! Air ketuban pn ok takde masalah, kepala baby besar ckt kate doktor. Huhu byk pikir kate doktor! Haha pikir apelah tuu ye! Ikut scan doktor ni Edd awal 3 hari iaitu 12 feb. Kalau ikutkan pengiraan 15 feb. So mmg diantara 12 atau 15 lah kann.


Geram sgt dgn bibir dia masa ni!! Tah apelah dia dok kumat kamit tu!! Hehe


Sekarang hari2lah dok angau tgk gambar2 scan baby dgn video baby! Asal tgk je mesti sengih2, tak sabar rasenya nak tunggu baby kuar! Haishh cptlah masa berlalu. Tak sabar dah nak tunggu awk keluar syg! Membesar dgn sihat ye baby! Ummi love youuuu!



Tuesday, November 25, 2014

3rd trimester: 28 minggu ( keputihan & speculum )





Assalamualaikum

Semalam aku pergi wad kecemasan labor room di Hkl sebab aku suspek ade leaking air ketuban dlm pukul 8 malam camtu, pukul 11 lebih baru pergi hospital utk check. Masa tu punya perasaan berdebar2nya Allah jelah tau! Nervous plus takut if yg keluar tu memang betul2 air ketuban. Actually kaki google mcm aku ni memang suka cari bahan bacaan dan baca pengalaman2 momtobe. So mmg before tu lagi dah pernah terbaca ttg leaking air ketuban ni! Bahayanya kalau leaking air ketuban takut air ketuban dalam perut dah kurang so that baby boleh lemas. Bila jadi pada diri sendiri masa tu hoii risaunya aku toksahla cite! Berdebar2 nak pergi hospital masa tu dah mcm nak pergi bersalin je rasa!

Masa rasa mcm cecair jernih keluar tu hati dah mula risau, terus bgtahu hubby. Then minta hubby call mak mertua tanya. Hubby pun cakap ok jom kita pergi hospital sebab takut ape2 jadi, sebab mak mertua aku cakap dah 7 bulan camni pun boleh bersalin kalau masa dah tiba. Mak mertua aku siap pesan bawa baju baby siap2, aku masa tu lagilah panik! Dah sudah kenapa plk kan nak kena bwk baju baby plk ni? Aku bukan nak pergi bersalin pun! Waaa masa tu bertambah2 lah risau kat hati ni. Mak mertua aku dah standby bawa kain batikla ape lah sebab ingat aku nak bersalin. (--,--)

Ambik mak mertua aku kat rumah then gerak pergi hospital, sepanjang nak kena hospital tu haishh mcm2 dalam kepala ni pikir. Mulut tak henti2 doa moga2 yg keluar tu bukan air ketuban! Member2 pulak siap cakap tak payah risau, kena happy kalau tiba2 baby nak keluar sekarang ke! Hoii taknak aku! Seyes taknak sebab baby kan baru 28 minggu! Kalau keluar skrg mcm2 komplikasi boleh jadi, tak sanggup aku nak tgk anak aku dalam incubator! T__T

So bila dah sampai hospital terus pergi kat kaunter bagitahu nurse yg ada malam tu yg aku suspek leaking, salah sorg nurse yg bertugas malam tu nurse india. Haishh kerek betul nurse tu menyampah je bila ingat2 balik, dahla senyum pun taknak. Nak bagi pen kat aku suruh sign borang pun campak2 je pen tu! Hamboii geram je masa tu! Grrrr! Nurse tu pun tanyalah ape masalah sume, dia cakap awk betul2 sure ke tu cecair jernih? Aku cakaplah balik ye sy sure tu bukan air kencing atau keputihan. Then dia ckp make sure betul2 kalau tak kita akan seluk bawah ye dengan spekulum! Glupppp! Aku dgr ayat spekulum tu je berpeluh2 dah aku! Ngeri je rasa bila memikirkan alat mcm mulut itik tu nak masuk bawah vagina ni. T__T disebabkan aku ni suka baca experience orang, majority kate sakit! Eyyy lagilah aku seriau masa tu. Rasa mcm nak je kate kat nurse sebenarnya sy rasa bukan cecair jernih tp air kencing! Wakaka utk elakkan diri dr di seluk2 (--,--)

Tapi masa tu sesal dah tiada guna! Nak taknak kenalah jgk bagi vagina aku ni diseluk2 oleh doktor! Kekeke. Redho jela masa tu, sakit pun sakitlah asalkan dpt tahu result! Nampak tak ketabahan seorg bakal ibu ni? Hahaha :p lps dah isi form ape sume, agak lamalah jugak tunggu nak jumpa doktor. Then doktor lelaki panggil, adoii dahla hensem doktor tu. Muda pulak tu! Aku syak doc tu baru brumur 26 atau 27 mcm tu. Doc pelatih maybe! Doc tu interview aku pun alahai lembutnya lahhhh :p kalah doc perempuan yg ada kat situ! Mcm2lah jugak doc tu tanya, naik segan nak jawap bab2 sensitip ni. Dahla laki aku dari jauh dok pandang je aku, dia risaulah tu doc laki tu seluk2 aku ke kan. Dia tak tau aku lagi risauuuu kalau doc tu yg nak seluk!!

Lepas dah interview ape sume doc suruh masuk dalam bilik tu then baring, masa ni aku syak dah dia mesti nak seluk aku ni! Sekali betul! Masa tu aku sempat lagi tanya yg nak check ni siapa nurse? Nurse kate doc azam tu. Haaaaa terkejut aku!! Terus aku kate aku taknak! Boleh tak aku nak doc perempuan je cek aku? Kalau tak boleh gak aku kena minta izin laki aku dulu. Nasib baiklah masa tu doc perempuan lagi sorg tu kate ok2 boleh! Ya allah lega betul masa tu. Ishh seyes tak sanggup nak bg doc laki yg belek2 tuttt kita. Selagi ada pilihan aku sanggup je pilih utk taknak. Melainkan darurat sgt mng xley watpe la kan? Hehe

Dah baring then buka seluar and panties sume, tak lama lepas tu doctor tu suruh kangkang luas2. Dia seluk gel dulu before nak masukkan menatang tu! Then doc ckp tarik nafas ye puan sy nak masukkan sekejap alat ni, masa dia masukkan tu perit jugaklah sekejap! Aku siap terangkat2 lagi punggung! Nurse sebelah yg ade pun ckp jgn angkat punggung puan, relex je! Dah habis masuk ok takdelah sakit sgt2 pun mcm yg dicerita2kan! Hihi.. maybe doc tu buat slow kot. Then tah ape tah nurse dgn doc tu cakap2 masa dah masukkan tu, dia mcm ckp ohh byk ni patutlah.. ohhh.. gitu.. haha aku blur dah dok pandang2 doc dgn nurse tu. Masa tu doc tanya awk ade bersama ke dgn suami? Aah aku ckp ade! Siap jujur lagi bgtau pagi tadi. Wakakaka :D punyalah sengal itu pun nak bgtau yelah just nak doc make sure kan je.. masa tu doc ckp mmg byk keputihan pun. Tapi belum ade infection lagi! Phewww alhamdulilah lega sgt2 masa tu.

Dah settel check vagina tadi then check baby pulak, doc yg scan tu tah mcm hape je aku tgk. Lama bebenor dok mencari2 kaki baby. Macam tak expert pun iye! Then langsung tak explain ape2, air ketuban ok ke tak. Tahu2 je dah siap terus dia keluar! Ekeleyh doc ni, aku pun malas nak tanya ape2. Sebab dgn mengantuknya masa tu, yelah dah pukul 1 pagi pulak mahu tak ngntuk! Setel ape sume jumpa balik doc azam tu then dia kate boleh balik dah. Just pergi amik ubat utk masukkan dalam vagina je kat farmasi nanti. Sampai rumah dlm pukul 2 pagi lah jugak. Walaupun mengantuk tapi alhamdulilah dapat tahu result pun da lega sgt2. Phewwww

Alhamdulilah sgt2 anak ummi sihat2 je dalam ni, baby kuatkan syg? Hehe.. baby kena be strong ok dalam perut ummi ni baik2. Kalau nak kuar sgt pun tunggu after 37 weeks ok!! Masa tu keluarlah anakku ummi pun lagi da tak sabar! ;)






Tuesday, November 18, 2014

3rd trimester ( scan gender )

Assalamualaikum!

Alhamdulilah! Tu je ayat pertama keluar dari mulut bila scan baby tadi. Hehe! Happy sgt2 bila doktor bagitahu baby in a good condition! :) doktor cakap kepala baby dah kat bawah, berat baby pun dah lebih 1kg untuk 27 minggu punya kandungan! Hehe umi awak asyik makan je baby sebab tu berat baby naik bagaikan juara! :p

Tapi alhamdulilah walaupun byk makan mcm rimau kelaparan, takde kencing manis dan Hb pun still maintain cantik. Yg penting sampai skrg tak pernah kena lagi minum air gula! Wakaka klinik aku ni mmg terbaik bab2 air gula ni. Hehe ckp besar sgt kann? Tau2 next checkup lagi 2 minggu kalau naik lagi 3kg memang hadaplah air gula. Haha takpe2 tak kisah pun.. masa tgh scan tadi tanya2la juga doktor ape gender baby? Yelah ni kan 1st time scan sebab aku tak buat2 lagi detail scan, dan doktor kate gender tuttt tutt tutt. Hehe betul sama mcm ape yg diteka! Alhamdulilah. Hrp2 anak umi kuar gender yg betullah ye! Kalau salah pun alhamdulilah juga, asalkan baby sihat dan sempurna!

Baby sekarang pun makin lama makin aktif! Dia punya aktif tu kadang2 tak selesa dibuatnya! Sebab perut aku ni jenis nipis, so bila baby bergerak2 memang ketara nampak perut bergelombang! Kadang2 tu terbonjol je kaki dia agaknya! Tak kaki maybe siku ke ape ke. Hehe comel pulak bila tgk camtu. Tunjuk kat hubby terkejut je muka laki den tgk! Haha jakon jap dia. Yelah 1st time kan? :)

Ok tu je nak share pun. Till the next entry! ^_^

Hello anak umi! :)


27 minggu pregnant! ;)




Tuesday, November 4, 2014

25 minggu kehamilan

Assalamualaikum,

Alhamdulilah, lama dah tak up entry baru tahu2 je dah 25 minggu (6 bulan) pregnant. Cepatnya masa berlalu kan! ;D Btw, aku baru je balik dari check up KK tadi. So guess what? Berat overweight dah, naik sampai 3kg! Haha makaiii terkejut den! Kalau dulu before pregnant haishh kau jgn mimpilah nak naik berat badan! Makanlah ape pun, mmg payah bebenau nak naiknyaa! Skrg bila dah pregnant ni makan xdelah byk mana pun tapi naik mendadak. Hehe biasalah kata org bila dah berbadan dua mmg gitu! :p

Dannn yg paling bagusnya KK aku ni takde pulak suruh minum air gula! Muahaha seronok aku! Sebab last check up pun overweight jgk setengah kilo, punnn still tak kena minum. Nurse kate sebab aku 1st time naik 1kg camni, kalau sebelum2 ni asyik naik 1kg terlebih je mmg kena minum dah! So aku rasa best jugaklah sebab mengikut cerita kwn2, KK tempat lain mmg straight ckt! Phewww legaaa :) ohhh.. Hb pun so far cantik je tak pernah lagi drop! Alhamdulilah :) tekanan darah sume ok, pendek kata so far takde ape2 lagi problem. Bgs anak ummi ni ye, hehe ;)

Perut pun makin lama makin maju ke depan! Hihi.. walaupun ada yg kate pregnant 6 bulan mcm aku ni perut still kecik ahhh ada aku kisah? Haha.. yelah, badan pun sedang2 kecik je so kenalah dgn perut yg membesar ni pun comel2 je mcm maknya! Hamboii puji diri sendiri nampak! :p tak kisahla kecik atau besar, asalkan baby sihat walafiat. Itu je yg penting skrg ni. Semoga anak ummi mbesar dgn sihat ye sygg? ;) lagi 2 minggu genap 27 minggu (7 bulan) ada appointment dgn doctor utk scan baby! Weee excited sgt2 nak tgk baby walaupunnn monitor tu doctor je yg hadap sorg2 but still tak sabar jgk sbb nak tahu baby membesar dgn sempurna atau pun tak! Dan dan yg plg utama nak tahu gender baby. Tapiii instint kuat betul kata anak dalam perut ni boy! Hihihi :) org kata selalunya naluri ibu tu mmg tepat. Wallahualam, itu semua kuasa Allah ye dak? Tak kisahla boy or girl hrp2 baby sihat2 je ye? ;)


Gambar masa preggy 23 minggu! Yg latest takde lagi. Hehe :D


So last week ada expo baby kat IDCC shah alam, so sempatlah singgah jap dgn husband beli brg2 baby. Sebab ni baru btl2 nak start shopping, seronoknya perasaan dapat beli brg2 baby tuhan je tahu! Best betul! Haha.. dah balik rumah pun still teringat2! Over betul aku ni kann, wakaka. :D memang rambang mata toksah citelah, rase nak soping sampai ke malam je tp en husband dah jeling2 tgk bini dia mcm org x siuman sume nak membeli. Hehe ;) dapatlah jugak grab lebih kurang dlm 8 helai baju & seluar baby, botol susu brand biasa2 je, barut, sarung tgn dan 1 set mandian johnson! Nak beli pampers hubby kata tunggu next expo nanti, so aku ok jela. Tak baik melwan ckp suami! :p


Btw total lost utk semua barang2 ni adalah dalam rm140++, murah sesangat hokay! Pergi expo mmg puas hati! Ini pun sebenarnya byk lagi yg x cukup, nak kena beli lagi baju basahan lubang2 tu then tambah lagi sarung tgn, sbb socks utk baby byk dah. Sarung tgn je yg takde! Topi pun takde! Huhu.. belek2 brg baby rase mcm ishh mcm byk lagi ni kena beli! Haha takutlah kan x cukup ke, takpe2 next expo kita borong lagi ye baby! Hihi ;)

Selain dari dah mula shopping brg baby, now tgh dok survey2 set pantang mana yg bgs dan murah! Tang murah tu plg penting! Aku survey kebanyakannya set berpantang sume mahal2! Haishh garu2 kepala jap tgk harga, kalau aku pn dah garu2 kepala apetah lg husband aku! Gugur satu2 kot bulu dia! Wakaka :D ikut survey ramai suggest brand tanamera yg plh bgs! Harga yg aku tgk dlm rm300++, mahalkan? Nak buat mcm mana, nak senang kan.. kalau rajin sgt2 blhlah cari satu2 herba tu then buat sdri. Masalahnya kau rajin ke ina oiii? Haha..

Stroller dan carseat pun lps pikir2 takpelah lps dah bersalin dan dah habis pantang baru beli, sebab hubby kata skrg ni kena beli yg penting2 dulu. Baiklah suamiku.. breast pump pun x beli lagi tp dah jumpa breast pump ape yg nak dibeli! Itu nanti kita cite lain entry ok. Bab makanan2, so far aku cuma amalkan minum susu kambing je! Kurma ada je dlm peti ais tapi asyik lupa je nak makan! Haishh! Vco pun nak start minum jgk, pun tgh survey2 jgk ni. Org kate senang utk deliver nanti. So itu jelah kot benda2 yg nak di share, till the next entry!!

Assalamualaikum ;)














Wednesday, September 17, 2014

Tips ketenangan diri

Assalamualaikum.

Aku dari dulu punya perangai jenis tak reti nak simpan dendam lama2 pada seseorang walau sebesar mana pun kesalahan org tu. kadang2 rasa macam haish asallah lembut sgt hati ni, cepat sgt nak maafkan org dan nak berbaik2 balik.

Dan aku juga jenis yang takut nak simpan musuh, atau lebih tepat lagi takut nak ada org benci dalam diam tanpa kita sedar! aku takut sebab yelah kita tahu ke berapa lama lagi kita akan hidup? bukan ke di akhirat nanti kita akan merangkak2 cari orang yg kita pernah gaduh dulu untuk minta maaf? serious aku taknak benda tu jadi, biarlah aku buang ego ni jauh2 dan minta maaf dahulu. mungkin setengah orang rasa untuk apa minta maaf kalau bukan salah kita?

Rasulullah kan ajar kita sbg umatnya untuk belajar minta maaf dahulu walaupun benda tu bukan salah kita. takpe.. biar ape org nak pikir dan kata, kita go on je. yes itulah yg aku buat dalam hidup aku sejak dari dulu lagi,

So.. trust me, dgn mengamalkan sikap yg mcm ni je pun hati kita akan lebih tenang. org tu nak maafkan kita atau tak xpelah, hati manusia kita tak boleh paksa2 ye dak? so kita minta maaf je the rest kita serahkan pada Allah. Allah lebih mengetahui isi hati kita ni dan niat ikhlas kita ni.

=)

Friday, September 12, 2014

Husband & Wife : Suami tak romantik?

Assalamualaikum.

tetiba rasa nak open new entry husband & wife pulak, yelah since aku pun dah berkawen dan bakal menjadi ibu mmg ini jela pun topik2 yg akan diceritakan. cerita dr pengalaman sendri konon2nya, mcmlah dah kawen 40 thn ye dak? ekekeke

aku pasti dan 100% pasti mesti ada yg senasib dgn aku dpt suami yg x romantik, so penting sgt ke romantik ni ea dlm hubungan perkawinan? hamboi lagak mcm penceramah rumahtangga soalan aku tu kan. bagi aku sendirilah kan.. penting atau tak it depends on YOU! yup.. seriously, kalau kau mmg awl2 da target nak suami yg romantik bila jodoh dgn yg kurang romantik atau x langsung of coursela kau frust. bila dah frust mulalah salah2kan suami x romantik! haaa xmo2.. xmo cam gitu ye puan2 atau bakal puan. jgn menidakkan takdir yg Allah dah tetapkan.

In my experience since berkawin atau sebelum berkawin (fasa bercinta & bertunang), aku mmg awal2 dah tahu laki aku ni spesis bukan romantik punya org! sape x jeles hoii bila tgk kwn2 post husband dia makaii punyalah romantik, siap ari2 bagi bunga bagai. T_T

kdg2 ada jgk dalam hati rasa napelah laki aku x mcm tu, kenapalah laki aku x bg bunga? kenapa laki aku xde pun share2 kt fb dia gambar wife dia then caption 'i love you sayang!" kenapa? kenapa? sambil merintih2 dalam hati. haa cam gitulah aku kdg2! hahaha.. biasalah perempuan kan, rasa camtu mesti ada punya. korg jgnlah tipu kalau kate Eh aku relex je, aku xde hal lah laki aku x romantik! ekeley yeke ni? haha..

Dulu before aku kawen, aku dgn suami mmg x sebulu. asl ade masa mesti nak gadoh! mmg gadoh je all the time! sampaikan 1 masa tu hati aku dah rasa ragu2 betul ke nak teruskan perkawinan ni. rasa mcm xde jodoh je sbb ari2 nk gadoh. xley nak ngam kate org.. tgk kapel2 lain kemain lagi sweet alahai kemain! tapi aku ni mcm kena paksa kawen lak gayanya! haha.

Sampai 1 tahap hati da start tawar, tapi perkawinan kena diteruskan sebab family sume dah tahu dan tarikh da ditetapkan pun. dalam tawar2 hati & selalu gaduh tu pn persiapan still diteruskan! kdg2 selalu menangis sorg2 sbb da terlalu stressed asyik gaduh 24 jam! then mak aku pun advised, suruh buat solat sunat istikharah minta petunjuk supaya Allah tetapkan hati.

So aku pun buatlah solat istikharah, minta pd Allah kalau benar2 dia jodoh aku permudahkanlah dan beri petunjuk pd hati aku ni. masa tu mmg lencun baju nangis2 pd Allah berdoa, ajaibnya kuasa doa dan kuasa solat sunat istikharah tu tadi, esoknya hati rasa makin kuat pulak pd suami aku ni. seyes.. perasaan tu rasa mcm yakin sgt2lah bahawa dia lah jodoh aku yg Allah dah tetapkan di Luh Mahfuz!

Bila da yakin camtu barulah lega.. bila dah kawin, mmg gaduh2 yg dulu tu pun xde lagi dah. see.. kdg2 syaitan tu mmg sengaja nak buat kita yg nak berkawin ni x jadi kawen. sbb tu kena minta pd Allah. walaupun suami kita mgkin x sehebat lelaki2 lain yg romantik manjakan isteri, x smestinya suami kita x terbaik utk kita tau. perancangan Allah ni maha hebat dan cantik susunannya. Allah dah tau apa yg terbaik utk kita. kan?

So sambung blk pd topik asalnya.. walaupun husband aku ni kejung tak romantik lsung. tapi percayalahh.. org lelaki ni kdg2 mmg x tunjuk dia syg pd kita, dia takkan ucap I LOVE U, I MISS U LIKE CRAZY, I CANT LIVE WITHOUT U. hamboii kemain kan! walaupn zahirnya dia x ckp sume tu tapi dia akn tunjuk dari perbuatan dia! cth2nya mcm laki aku:

1)  SANGGUP BERSUSAH
     
       1 of the reason aku xley nak tinggalkan asbend aku dulu masa bercinta walaupn ari2 gaduh, adlh kerana sikap dia yg sanggup berssh payah krn aku! imaginelah, jarak rumah dia dr rumah aku kalau x jem ambil masa 40min. kalau jammed lebih 1 jam! tapi.. krn sikap dia yg x kisah susah2 krn aku, sanggup ok dtg jauh2 ari2 nak amik aku bawa aku keluar jalan2 atau sekadar pergi mkn!
       aku bkn xde kereta sdri pun tapi dek krn malas tahap cipan, sanggup sshkan dia masa tu. dia pun ok je x ksh walaupn baru blk keje dgn penat x hilang lagi. pastu kdg2 xde duit pun datang jgk.. sob sob kesiankan? bab duit tu dia diam je x ckp pun! paling mengharukan bila dah keluar dating tu dia hantar aku blk selalunya dah lewat jglah dalam 12 camtu, balik tu confirm2 dia akan tidur tepi jalan sbb x larat punya pasal nak drive sampai ke rumah!!
       so every time kalau aku rasa give up & nak break up aku akan muhasabah diri & pikir balik apa kebaikan2 dia. so that dgn cara itu trust me kita akan rasa lega,


2) SUKA MEMBEBEL TAPI..?

        husband aku ni mmg agak suka membebel compared dgn aku, kdg2 rasa mcm haish bebel je kerja tau. tapi bebelan dia tu tanda dia sayang. btl x? lagi2 kalau pakai pakaian yg dia x berapa kenan cth mcm baju tu x tutup punggung atau tudung tu jarang. haa masa tu get ready jela tadah telinga! hihi


3) RINGAN TULANG

      sebelum kawen mana kita nak kenal btl2 pasangan kita kan? after kawenlah baru kenal ohh camni perangai dia ea, ohh camtu dia rupanya. after kawen barulah aku tahu asbend aku ni very helpful orgnya! kalau aku masak kat dapur mmg jaranglah nak tgk dia duduk kt luar tgk tv x endahkan bini dia tgh berperang kat dapur tu! dia mesti akan sibuk sekali tgk aku masak dan tlg kacau2kan. pastu pakej dgn komen2 yg kdg2 eyyy geram je rasa! rasa macam nak kate Eyyy awk ni, awk masaklah sdri!
 haa gitulah kdg2 kalau aku dah geram sbb dia kdg2 pun kuat komen2 gak. cth mcm Syg, kenapa potong ayam camni salahlah, eh syg.. bkn camtulah masaknya. eh syg, minyak asl byk sgt? fuhhh sabar2.. T_T  tang tu jla pun kdg2 geram, tang lain bila dia nak tlg lega hati. sejuk hati.. hee ;')
   kalau aku x sempat basuh kain dia lah yg tlg basuhkan, tp guna washing machine la bkn guna tgn! tp tu pun dah rasa sejuk hati sbb atleast dia nak jgk tlg mana dia mampu. kalau aku keje dia plk cuti dia lah yg kemas umah, mop2 lantai ape sume. bab mop lantai aku mmg malas, so tu keje dia! wakaka. anyway tq hubby!!


4) AMBIL BERAT

     Laki aku ni walaupn kdg2 mcm xde perasaan je orgnya, walaupun jarang nak tunjuk perasaan dia. tapi aku sbg isteri dia fhm sgt dah perangai dia tu. dia seorg yg ambik berat cuma dia x beria2 tunjuk. cthnya kalau aku sakit ke pening kepala ke, dia xdenyalah nak alololo npe ni ucuk2 b ni, meh b picit kepala tu. kalau laki aku camtu mau aku pengsan kejung x percaya! hahaha.
   dia cuma akan tanya then suruh mkn ubat. haa camtulah jela pun! hahaha sigh! pastu kalau aku balik keje lambat masti dia call tanya kat mana dah skrg. see.. tu kan tanda dia concern? cuma kita je kdg2 nak laki kita btl2 concern mcm dlm drama2 tu.


5) BERI NASIHAT

    manusia pesen aku ni mmg degil dan ssh nak dgr nasihat org kalau aku rasa aku mls nak dgr! sbb tu laki aku kdg2 mengucap panjang je tgk kedegilan isteri dia ni. mihmihmih! tapi dlm keadaan x suka tu pun sebenarnya aku mmg hargai segala nasihat2 dia. cth dia mmg concern psl solat, kdg2 dia akan call tanya syg solat dah? kalau kt rumah itu jgklah soalan dia. kalau belum solat mesti dia bebel! suami yg baik adalh suami yg jaga isteri dia bab2 agama, tegur bila isteri dia buat salah. aku suka suami aku camtu, atleast aku tau dia bknnya jenis nak biarkan je isteri dia x solat ke x tutup aurat ke camtu je. kan nak masuk syurga sama2? ;')


So.. penting sgt ke lelaki romantik2 itu? tepuk dada tanya iman. =)




THANKS FOR EVERYTHING HUBBY! I LOVE U!!






















Thursday, September 11, 2014

Baby bump kecik atau besar?

Assalamualaikum!

Mesti ada yg rasa kenapa baby bump aku kecik ea? kenapa org lain besar?? haa btl tak? kalau ada meh give me five dgn aku sbb aku pun sama je dgn korg! haha!

Yela.. as a first time mummies, for sure persoalan2 yg cam gitu mesti bermain2 dlm kepala kan? kita sbg ibu yg mengandungkan anak kita ni mestilah concern ye dak? camtulah aku! ari2 dok usap perut sambil pikir bilalah baby bump ni nak besar ea mcm org lain punya baby bump! pastu bila tgk kwn2 yg mengandung lebih kurang sama je minggu tapi perut dia lg besar, hoiii jeles kot! seyes jeles! =(

Tapi bila muhasabah diri balik terus rasa xpelah perut kecik asalkan baby sihat, asalkan dia cukup sifat. lain org kan lain pembawakannya.. ada yg baru mengandung 3 bulan tapi perut da mcm 5 bulan, ada yg baru 4 bulan tapi perut mcm 2 bulan (akulah tu) ekekeke =p tapi kan bila dipikir2 balik bgs jgk baby bump kecik ni, tau sbb ape?

Sebab x pyh bali baju meternity, suar jeans pun boleh pakai lagi. pastu kau boleh feeling2 anak dara padahal perut da ade isi! haha kemain kann! so far xde lagilah soalan2 yg menyakitkan telinga spt kenapa perut kecik lah, itulah inilah.. kalau ade meh nak sumbat dgn stoking!

kecik atau besar it doesnt matter at all, yg penting baby tu sihat walafiat. so jgn k perkecilkan hati2 kami yg perut bersaiz kecil ni. kang kecik hati mak tauu..


4 MONTH!



Kecikkan baby bump? walhal dah 17w pun, tu pun sebab baju tu nipis then tarik ke belakang. kalau buat camtu mmg nampaklah baby bumpnya. tapi kalau baju tu loose mmg org takkan perasan mengandung! hehe xpelah asalkan anak dalam perut ni mbesar dgn sihat!

amin.. ;)






Tuesday, September 9, 2014

Pengalaman pertama kali baby menendang! :')



Assalamualaikum!

Last week ada appointment dgn Klinik Kerajaan, masa tu kandungan baru masuk 16w. Nurse yg bertugas masa tu check la degupan jantung baby, uishh perasaan masa tu teruja! mcm tak percaya je ada manusia yg sedang membesar dalam perut ni. subhanaAllah hebatkan kuasa Allah?

Btw, nak dijadikan cerita. masa nurse tgh godek2 perut aku tu, nurse tanya:

Awk dah boleh rasa dah baby menendang?
Errr.. tak pastilah nurse. rase mcm tak je.
Ohhh.. sepatutnya 16w boleh rasa dah.
Ohhh.. sambil sengih2

Errr nurse, perut sy ni keciklah. sebenarnya mcm mana nak tau ea perut tu baby bump ke buncit??
Aik, kenapa? awk rasa skrg perut awk buncit ke? sambil gelak2
Sbb sy baca org kata kalau baby bump bila tarik nafas perut x kempis, tapi.. perut sy kempis.
(ckp dgn muka x bersalah)
Hahaha.. kelakarla awk ni. 1st baby mmglah kecik lagi ;)

Cisss.. malu aku! aku rasa masa tu mcm nk berlari keluar je dari klinik tu sambil tekup muka! mesti nurse tu akan jadikan cerita ni bahan lawak dia dgn nurse2 lain! huaaaa stupid question lah ina! yela nama pun 1st experience kan, soalan2 bodoh tu mmg wajib. bagi aku la,, wakakaka.

So, after kejadian memalukan tu. masuk je 17w aku dah start rasa baby menendang. mcm2lah aku google ade yg kata 1st time rasa baby tendang tu mcm rasa ade rama2 terbang! erkkk.. mesti org tu pernah ade rama2 dalam perut dia kan sampai dia boleh tafsir mcm tu sekali. haha! ade jgk yg kata rasa mcm angin, tapi angin yg lembut tu. aku pun x fhm nak describe mcm mana.

Tapiii... apa yg aku rase. iye! mmg rasa mcm ade angin kat ari2 kita tu. ok.. imagine kalau perut korang tgh masuk angin then angin tu berbunyi2? alaa.. mcm ade cacing dalam perut tu? hahaha. tapi angin yg tu kan kuat dan mmg ketara korang boleh rasa kan? yg ni dia lembut je.. seolah2 mcm ade org dok jentik2 kt dalam perut kau tu tapi jentik slow2lah, haaa gitu! haaa faham x? kalau x faham korang fhm2kan jela ye? ekekeke =p

Itulah detik pertama kali aku rasa! masa tu tgh dok melepak dpn tv lepas balik dari kerja. pastu rasa baby menendang! terus bgtau hubby! excited laki aku dengar,. tapi sayangnya dia pun x boleh nak rasa lagi sebab baby baru kick lembut2. rasenya da 5 bulan ke atas dah boleh rasa ketara kot! Hee

After than that, makin aktif pulak baby ni menendang! tak sabar nak tunggu dah 5 bulan ke atas nak rasa dia tendang betul2 then bagi hubby rasa! heee.. ;')

so itu sajelah.. nak melantak jap. baby dah minta perut di isi! ok bubye!











Friday, September 5, 2014

Happy Birthday Hubby!!

Assalamualaikum!

So, 31st August yg lepas adalah birthday my hubby. anak merdeka laki aku ni! tapi xlah patriotik pun. Haha! 1 week before dalam kepala dah plan mcm2, kalau diikutkan hati mau je aku hire party planner. tapi Non hado lah kan.. non hado duit!

Mula2 plannya nak suprise berdua je, nak beli helium balloon kaler pink & grey then letak atas katil pastu biarkan balloon tu terapung. letak byk2 atas katil tu dgn gambar2 kami berdua diikat kat bwh tali tu. haa cengitulah, aku xtaula korg phm ke x. haha! pastu suprisekan hubby letak kek atas katil dgn birthday kad buat sdri, sweet x idea aku?

Tapiiii.. segala plan tu hanyalah angan2 je! sebabnya aku wassup org yg jual belon tu lgsg x balas2! then nak buat kad tu pun x jadi sebab hubby always ade je dgn aku kt rumah! acane tu nak buat? xkan nak halau dia kuar rumah lak! kang lagi pelik lak laki aku tu.

so.. aku plan baik celebrate kat luar dgn kwn2 baik dia. mesti lagi dia happy! tempat mmg dah ade dalam pale otak aku ni, call restoren tu deal ini bagai plus deal dgn kawan2 dia merangkap kwn2 aku jgk, ok set! sume settel! kwn2 dia pun sume okay je.. bgs btl bila deal dgn org laki ni, x byk karenah. siap ade khas group wassup lagi. tema mlm tu pakai baju putih! tapi non hadolah kan ade yg x pakai pun! cisss

Pukul 12 mlm hari sabtu tu aku buat bodoh je x wish ape kt laki aku, kebetulan budak2 tu dtg rumah lepak2 tgk bola. dek kebosanan melayan dorang tgk bola baik aku masuk tido, dalam 1 lebih hubby kiss pipi aku sambil ckp "Syg x wish pun birthday B kan?" haaa.. terkebil2 aku bgn sambil garu2 kepala kata lupa! wakakaka.. pastu wish jela gitu2. sentap gakla laki aku masa tu. (sori B)

dia keluar bilik aku pun sengih2 sorang2 padahal esok nak suprise dia. so tiba hari dinantikan, pagi tu aku bagitau hubby mlm ni kita pergi dinner berdua sempena birthday dia. dia senyum je..

laki aku asyik tnya je kita nak makan mana? tempat tu kat mana? eh awk ada duit byk ke nak belanja2 ni? bla bla bla bla.. padahal aku pun xtau lokasi restoren tu katne sebab xpnh pergi pun, aku just cakap kt laki aku tempat tu kat Ampwalk ampang. nama tempat rahsia! wakaka

Pastu aku cakap ngan laki aku, kita pakai putih tau. dia pun ikut jela cakap bini dia ni, nasib dia nak pakai. lau taknak mau bergaduh agaknya! kakaka.. otw ke sana aku msg budak2 ni awal2 siap warning sume mesti sampai awal sebelum aku sampai! haa dah serupa mak tiri dah aku masa tu. organizer x bertauliahla katekan!

yg buat spoilnya table kami kt luar! kalau kat dalam mmg cun dah sebab sampai2 je situ dr jauh laki aku dah nampak budak2 ni! haishh.. tapi dari jauh tu pun dia terkejut jgklah. pastu sengih2 mcam kerang busuk! Alalala sukalah tu! pang kang! haha =p

Btw nama tempat tu Flora Kafe Ampwalk, seyes tempat tu cantik! kalau org tgk mesti org ingat high class punya tempat. walhal makanan yg dia serve sume makanan melayu, western ada tapi choice xbyklah plus mahal ckt, alaaa mahal 5 hengget je camtu. mcm kami sume order western jela masing2, mana lalu nak mkan berat2 dah malam camtu.

so ini jela gambar yg ade, bkn xde tapi sume dalam hp. nak transfer pergi laptop cable mcm %@&** so fhm2 jela, ni amik dari Fb je. kikiki

Selamat ulang tahun kelahiran suami! semoga Allah melindungi awak dalam rahmatnya, diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki yg melimpah2, semoga jadi husband yg mithali. taip sambil kesat2 air mata!

I LOVE YOU!

i love you my sweetheart!



tq semua sebab sporting angat! hehe



Thursday, August 21, 2014

simptom2 semasa mengandung

Assalamualaikum,

entry kali ni nak share pengalaman aku sendiri nak hadapi segala alahan2 dek kerana perbuatan suamiku ini! wakaka! masa baru dapat tahu aku mengandung, kandungan baru usia 5 minggu. so aku pun heran dgn keadaan badan diri sendiri sbb aku rasa segar bugar dan cergas spt org x mengandung! makan selera je, apetah lagi mual2 segala tu mmg xde. aku risik2 dgn mak aku, ohhh rupanya mak aku masa mengandungkan kami adik beradik mmg xde alahan langsung. masa tu happy x ingat sbb yeahhh xpyh ade morning sickness, day sickness dan segala ness2 di blkgnya! mihmihmih!

confident kemain aku masa tu yg kunun2nya aku xkan ada alahan lgsg! no ina no!!! sangkaan kau tu meleset sama sekali! wahahaha gelak sambil kesat air mata. masuk je minggu ke 6, jeng jeng jeng! datangla segala sickness yg ditunggu2 oleh ibu2 mengandung, eh yeke ditunggu2? haha! so ini simptom2nya:



1) LOYA-LOYA
   
 aku paling2lah x tahan part loya2 ni! seyes uolss aku ckp, kau bygknlah kau rasa loya all the time? sampaikan nak mkn ke nak minum pun rasa takut kot2 kang mkn muntah. haaa masa ni jenuhla aku dok setiap masa sapu je vick kat perut dan dada aku! pastu ketagih jap bau vick! ari2 toyoh vicks kt hidung! pakai perfume pun masa tu dah x berguna sbb in the end org akan bau vicks kau lg kuat! sob sob! masa awal2 pregnant loya tu just loya jela, blm tahap loya terus muntah. skrg... hurmmmmmm! kemain panjang hurmm aku so phm2 sendiri jela kenapa! mihmihmih


2) PERUT ANGIN

before aku dpt tau aku mengandung, aku asyik terkentut je! hahaha! byk gila babas angin dlm perut ni, after dpt tau pun until now mmg perut byk angin. skrg usia kandungan aku dah 14 minggu lagi dasat angin ni bermaharajalela! skrg mmg xblh biarkan perut kosong, beranilah nak biarkan perut kosong. mmg lps tu muntah jela kerja aku! mkn muntah, mkn muntah! seksa lahai rasa kdg2 tu.


3) MUNTAH-MUNTAH

aku nak taip part yg ni pun rase ngeri! mihmihmih! aku ni punya perangai suka lambat2kan mkn, atau senang kata waktu mkn aku x menentu. kdg2 breakfast aku mmg kelaut, wakaka! pukul 2 atau 3 baru nak breakfast+lunch. dinner tgh2 mlm baru nk terhegeh2 mkn, so mmg aku ni ada penyakit gastrik. bila dah mengandung ni, manalah nak tau kan x boleh biarkan perut kosong? bila x mkn, pastu masuk je makanan. haa kau tunggu stgh jam lps tu, hazab! mmg perut bergelora2 mcm ombak tsunami, adoii menahan jela kalau dah dtg penyakit nak muntah ni. tapi sebenarnya mana blh tahan? x boleh beb.. x lalu nak tahan, mcm cacing kerawit aku x senang duduk kalo da kena camni. in the end muntah jgkkk! keluar segala makanan2 yg aku makan masa tu. sob sob sedihkan cite aku? mihmihmih


4) BENDA YG DULU SUKA SKRG NO MORE!

aku mmg kalo mkn kena mkn nasi kalo nak btl2 kenyang! tekak ni tekak kampung ckt! bila da pregnant, mmg x lalu tgk nasi. seolah2 nasi tu mcm musuh besar aku! hahaha! makan nasi ckt muntah, tgk nasi kepala dah pusing2. adelah one time tu aku mmg lapar nasi, tekak nak mkn sgt. so mak aku masakkanla mcm2 lauk fevret aku. masa mkn selera je, x lama pastu hurmmm muntah. trs hlg selera ape sume. dek krn simptom muntah2 ni jgklah aku sampa menangis kesyahduan mengada2 sbb x larat mkn asyk muntah. laki aku pn naik panik!


5) SAKIT PINGGANG

skrg mmg da start sakit2 pinggang, nak bgn pun rasa nak menangis sbb sakitnya lahai pinggang ni. then mak mertua aku pesan jgn ketuk2 pinggang tu kalo sakit, urut je. ni baru sakit sikit, haa tunggu da nak bersalin nanti. glupppp!! menitik2 peluh aku dengar, seram wehh! huaaaa =(


6) TERINGIN KE MENGIDAM

aku konfius aku ni kategori teringin ke atau mengidam! haha! sebab dari pemahaman aku lah kan, kalo mengidam kita akan nak benda tu sampai dapat kalo x dpt kau meroyan, haa gitula kaedahnya! btl ke salah tanggapan aku ni? dari pengalaman aku yg baru mgandung 3 bulan ni, so far xde lagilah nak makan sesuatu bila x dpt meraung2. haa xde2.. aku jiwa kental. kalo aku nak sesuatu tp xdpt atau xde, aku masih cool. blm lagi tahap balik rumah teringat2! hee belum2.. so aku kategorikan diri aku sbg teringin gedik2 je. hihihi ngade angat! mihmihmih *gelak tutup mulut*


so itu shjlah simptom2 dari pengalaman aku sdri, bajet kunun2 da mengandung 8 bulan gamaknya aku ni bercerita! muahaha! xpelah yg penting aku nk share jgk, atleast korg ley ler dpt serba sdkt information. kan kan kan? ohh ye, so far mood aku masih terkawal sepanjang pregnant. kan ade org kata kalo pregnant kau akan lbh sensitif. hurmmm tapi aku xde lagilah skrg, xtaula da sarat nanti ke mgade2 lebih dgn asbend. Eh tp bab ngade2 aku mmg iye! kihkihkih! bila pening kepala 'B....syg skt kepalalah' sambil buat muka x larat minta diurut! muahaha tu taktik aku korg jgn tiru! =p

ok jumpa next entry pulak ye! assalamualaikum =)


saat2 dapat tahu sudah pregnant! =)

Assalamualaikum

Last entry yg aku update adalah tahun lepas, haishh mmg aku ni pemalas nak update tahap Ya Rabbi. harini saje update coz nak share my very first time dapat tau pregnant! ok excited! so ceritanya mcm ni.. btw aku baru je berkawin pada 3 may 2014, baru je 3 bulan lebih usia perkawinan aku. baru sgtt ok.. alhamdulilah akhirnya dgn izin Allah Taala aku selamat dinikahkan dgn kekasih hati. cewaahh! so mcm biasalah kehidupan after kawin, kalau dah kawin tak pikir psl nak ada baby mmg tak sah! haha aku lah tu salah sorgnya. so kiranya aku ni digelar bunting pelamin la ni. mihmihmih

lepas je balik dari honeymoon 2 hari selepas kenduri belah aku, aku dtg bulan. masa tu mmg da agak da akan period sbb mmg ni time2 dia nak dtg pon. hbs je period aku trs x sabar2 nak conceive baby! kau nmpk x betapa gelojohnya aku nak ada baby? haha! walhal x sampai sebulan kawen pun lagi. masa tu aku lah pakar google, google sana sini tgk cara2 nak conceive! excited kata kau, ari2 google tau! haha bila ingat blk lawak lah pulak. x nyempat2! so gigihla berusaha plus tawakal kpd Allah jika rezeki dtg cepat aku terima je dgn gembira.

so nak dijadikan cerita, 2 minggu selepas period aku dah mula rasa x sedap2 badan! aku ni jenis yg susah sekali nak demam! so bila bdn x sedap2 ni aku dah mula rase pelik, x sedap badan tu lain macam. bukan rasa mcm nak demam tapi eh rase lainlah susah nak explen. kihkihkih! selain dr rasa x sedap badan yg paling ketara buat aku rasa aku pregnant adalah aku rasa mengah2! kau bayangkan sepanjang aku hidup aku hanya rasa mengah kalau aku baru lepas berlari of course lah kan, then naik tangga bertingkat2! tapi kali ni masa nak solat pun mengah alahai, masa qiam pun nak baca fatihah tercungap2 aku! so of course la sbg naluri seorang wanita yg kudus spt aku, mihmihmih akan rasa sesuatu yg pelik! dalam hati dah rasa Eh aku pregnant kot? pastu cpt2 sangkal sendiri Eh takkanla awal sgt? muahaha kunun2 bermonolog dgn diri sendirilah tu.

disebabkan period aku masih blm delay aku pun biarkan jela dulu, kalo da delay lebih dari 5 hari baru nak check UPT. tapiii.. pesen manusia mcm aku ni x reti menyabor! so baru delay 4 hari aku da excited nak beli UPT x sabar2 nak check result! so ajakla laki aku pergi beli, kan patutnya nak check UPT kena pagi2 slps bgn tido kan? aku x.. tgh2 hari buta baru check! kehkehkeh! ok this part aku plg x sabar nak cerita, so before nak check beria2lah aku baca segala instruction bagai. ok now dah phm cara nak check apalagi berderu masuk toilet then check. kena tunggu dalam 3 min x silap nak kua result, masa tu kata kau perghhhh berdebar2nya hati aku ni dah mcm berdebar2 nak pergi interview gayanya! x berkelip2 mata aku tgk Kit tu, mula2 naik 1 line.. tunggu punya tunggu ermmm mcm negatif je sebab lagi 1 x naik pun! haaaa hampa weh masa tu! mulalah sedapkan ati sdri xpe ina kau kan baru kawen, relex dulu.. toksah gelojoh2! padahal aku kecewa dah masa tu, tp dalam masa sama pk positif xpelah mungkin Allah nak bg aku honeymoon puas2 lagi ni. masuk dalam bilik sambil baring tgn di atas dahi, mata pandang siling kunun2 frustla sgt kan.. aku pn tgklah lg sekali UPT tu, sekali Eh??? kenapa mcm ada lagi 1 line tapi kabur??? haaaa masa tu aku dah heran bin ajaib! aku pun google la kenapa kan, baca forum2 ohhhh rupanya kalau mcm tu sebenarnya POSITIF! tapiiiii sebab aku check bkn tgh hari atau hormon HGC aku rendah dats why jadi faint line.

Eh sure ke pregnant ni?? betul ke ni?? tampar2 pipi sendiri kot2 bermimpi ke kan, aku terus tanya kwn baik aku. dorang pun kate UPT jarang menipu, so memang pregnant! aku masih x puas hati lagi ni, bgtau asbend, asbend kata esok check lagi pagi2. esoknya pagi2 aku da check, Alhamdulilah kali ni memang confirm pregnant! syukur padaMu Ya Allah! perasaan masa tu rasa mcm nak berlari2 1 kg bgtau semua org aku pregnant! hahaha.. happy sgt2 masa tu. x sangkalah kan Allah nk bg zuriat pada kami suami isteri seawal ini.

mmg betul apa org kata, perasaan wanita yg mengandung ni sgtlah indah & bahagia sbb kita tahu ada manusia yg sedang membesar dalam rahim kita ni. satu2nya perkara yg kita dapat bg pada suami adalah melahirkan zuriatnya. siapa yg xnak anak betul x? semua wanita nak anak, cuma ada yg cepat atau lambat je. dpat cepat pun jgn riak x baik nauzubillah, takut2 nanti Allah tarik blk rezeki tu. kalo yg lambat pun bersabarlah Allah sdg menguji sebenarnya. insyaAllah ada rezeki yg baik2 akan menyusul selepas itu.

soo... till to the next entry ok? tata =)